1
دکترای علوم سیاسی و عضو هیئت علمی دانشکده فارابی
2
کارشناس ارشد اطلاعات و مدرس دانشکده فارابی
چکیده
این مقاله در مقام پاسخ به این پرسش که بازخوانی تهدیدها در اندیشه مقام معظم رهبری چگونه است؟ تلاش دارد با احصای شاخصهای شناخت تهدید این مهم را مورد توجه قرار دهد. نوع تحقیق توصیفی و از روش تحلیل محتوا با استناد به فرمایشها، تدابیر و فرمانهای مقام معظم رهبری استفاده شده است. نتایج حاصله از بررسیها حاکی از آن است که شناخت تهدیدها از منظر معظمله دارای دو حوزه درونی و بیرونی است. حوزه درونی به ابعاد فردی و سازمانی و حوزه بیرونی به ابعاد منطقهای و بینالمللی تقسیم میشوند. مؤلفههای فردی شناخت تهدیدها را بایدها، نبایدها و بصیرت و مؤلفههای سازمانی را الزامها، اولویتها و امکانات (ظرفیتها) تشکیل میدهند. در بحث منطقهای نیز جداناپذیری از مسائل منطقه و نگاه هوشمندانه و حکیمانه به پیرامون و در حوزه بینالملل شناخت استکبار، تأمل درواقعیات و استفاده از ظرفیتهای جهانی از مؤلفههای تشکیلدهنده این دو بُعد بیرونی از شناخت تهدیدها هستند. نقطه کانونی و محور تمامی این مؤلفهها، شاخص مهم شناخت است که تأکید مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) بر موضوع شناخت در حوزه درونی و بهطور اخص شناخت سازمانی و پس از آن، شناخت فردی است.
ساوهدرودی, مصطفی, اسمعیلی, مهدی, حیدری, دانیال. (1395). الگوی تهدیدشناسی از منظر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی). فصلنامه علمی راهبرد دفاعی, 14(2), 61-91.
MLA
مصطفی ساوهدرودی; مهدی اسمعیلی; دانیال حیدری. "الگوی تهدیدشناسی از منظر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)". فصلنامه علمی راهبرد دفاعی, 14, 2, 1395, 61-91.
HARVARD
ساوهدرودی, مصطفی, اسمعیلی, مهدی, حیدری, دانیال. (1395). 'الگوی تهدیدشناسی از منظر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)', فصلنامه علمی راهبرد دفاعی, 14(2), pp. 61-91.
VANCOUVER
ساوهدرودی, مصطفی, اسمعیلی, مهدی, حیدری, دانیال. الگوی تهدیدشناسی از منظر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی). فصلنامه علمی راهبرد دفاعی, 1395; 14(2): 61-91.